A civil összefogás eredményeképpen aláírásgyűjtés zajlik a Flór Ferenc utca védelme érdekében. A kezdeményezés célja, hogy az érintettek megmutassák az önkormányzat képviselőinek, hogy nem néhány, hanem több száz ember küzd kétségbeesetten a környezetromboló és tájidegen terv ellen.

A polgármester kijelentései szerint a kormányzati elvonások súlyos problémákat okoznak a közfeladatok ellátásában, ezért a tiltakozók arra is megpróbálják felhívni a figyelmet, hogy a beruházás elmaradása több százmilliós megtakarítást eredményezhet ezekben a nehéz időkben. Az aláírásgyűjtő ív szövegezése az alábbi:

“Egyetértek azzal, hogy a Budapest, XVIII. kerületi Flór Ferenc utca az önkormányzat által rendszeresen karbantartott földút maradjon, olyan lezárásokkal, amelyek az utca teljes hosszában lehetetlenné teszik az átmenő gépjárműforgalmat. A betonút építése a XXI. századi élhető zöldövezeti környezetünket tönkretenné, természetkárosítással jár, ugyanakkor az erre fordított önkormányzati önrészt, 242 millió forintot más, fontos közszolgáltatások biztosítására lehetne fordítani!

Az aláírásgyűjtő lakosok folyamatosan járják a környező utcákat, valamint alkalmanként különböző helyekre települnek ki, hogy az erdőjárókat, futókat, kutyasétáltatókat, sportolókat tájékoztatni tudják az önkormányzat tervéről.

Flór Ferenc utca
Pont így jó, ahogy van!

Aki maga is gyűjtene szűkebb környezetében aláírást, az innen letöltheti az ívet.

Ezzel egy időben online aláírásgyűjtés is zajlik az utca védelme érdekében.

Kérjük, hogy ha egyetért azzal, hogy ez a gyönyörű erdőszéli utca egy szépen karbantartott, gépjárműforgalomtól mentes, erdőszéli hangulatú, csendes kis utca maradjon, melyet nem rondít el sem beton, sem más mesterséges útburkolat, akkor támogassa a lakók kezdeményezését, hogy megmuthassák az önkormányzatnak, hogy sokan vannak, akik nem kérnek a környezetromboló tervükből.

Köszönjük! <3