A “zöld” önkormányzat – mely betont kíván önteni a zöldterületekre – erőszakos tájékoztató kampányt indított. Ennek keretében a Flór Ferenc utcát az elejétől a végéig beborítják hirdetőtáblákkal. Képes beszámoló a lakók felvételeivel.

Az önkormányzat környezetvédelemért felelős alpolgármestere, Petrovai László képviseli a nyilvánosság előtt a környezetromboló Flór Ferenc utcai útépítést. Ennek kapcsán helyeznek ki most tájékoztató óriástáblákat az utca minden szegletébe, összesen 29 darabot. A propagandagépezet beindulásáról itt írtunk korábban.

Az utca teljes hosszán tolja az emberek arcába agresszíven az önkormányzat a propagandát.

Már az útépítés előtt megkezdi a környezetpusztítást az önkormányzat, hiszen már a tájékoztató táblák telepítésével is fákat csonkol az önkormányzat ezzel megbízott saját cége, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt.

A levágott ágak, fiatal hajtások darabjai a tábla mögött

Az önkormányzat közterület-használat rendjével és engedélyezésével kapcsolatos eljárásról szóló rendelete értelmében a táblák kihelyezése engedélyköteles. Ez még akkor is így van, ha maga az önkormányzat rendeli meg a munkát.

Autó mellett a levágott ágak nagy halomban.

A jogszabály értelmében azonban nem adható közterület-használati hozzájárulás zöldterületekre, ha a tervezett használat “az ott levő növényállomány rongálásának, pusztításának, csonkításának, károsításának elkerülését, megelőzését nem biztosítja“. Ha utólag derül ki, hogy nem a rendelet előírása szerint járt el a kérelmező, akkor rendkívüli visszavonással szűnik meg a hozzájárulás érvényessége.

Háttérben a fiatal hajtások csonkjai.

A képek tanúsága szerint az önkormányzatnak azonnal vissza kell vonnia az közterület-használati hozzájárulást, mivel a fák csonkolása nem megengedett a táblák telepítése során. Ennek megfelelően a táblákat haladéktalanul el kell bontani, és az eredeti állapotot vissza kell állítani.

Kivágva minden, ami útban van.

Mivel táblánként legalább 4 cölöpöt helyeztek el a Városgazda munkatársai betonba ágyazva, így mintegy száztizenhat, földbe öntött beton kiemelését is meg kell oldaniuk.

A Városgazda autója mellett a zöld, halomban.

Ehhez azonban az szükséges, hogy a Polgármesteri Hivatal Fenntartható Fejlődés Főosztálya azonnal intézkedjen jogszabálysértés miatt az engedély visszavonásáról.