Az önkormányzat által terjesztett, hamis állításokkal tűzdelt szórólapját megkapták a Flór Ferenc utca környékén elő emberek. Most már azt is lehet tudni, hogy mindez mibe került nekik.

A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. által megküldött adatszolgáltatás korántsem teljes körű. A kérelem ugyanis így szólt:

  1. Kérem, szíveskedjen elektronikus formában megküldeni részemre a Budapest XVIII. kerület Flór Ferenc utca (hrsz: 147785) szilárd burkolattal történő ellátására irányuló beruházással összefüggően a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és az általa alapított valamennyi gazdasági társaság és egyéb szervezet által megkötött valamennyi szerződést, megrendelőt és valamennyi egyéb, kötelezettségvállalást tartalmazó okiratot, ideértve azokat is, amelyek a beruházás népszerűsítésére, a lakosság tájékoztatására irányuló feladatokra (pl. lakossági fórum, közmeghallgatás, hirdetés, újságcikk, televíziós vagy rádiós riport, szórólap, lekérhető médiaszolgáltatások, stb.), és a beruházás előkészítésére (pl. földmérési tevékenység, szakértői díj, közbeszerzés, stb) irányulnak, és 2019. szeptember 1-je és a jelen közérdekű adatigénylés teljesítése között kiadmányozásra kerültek.
  2. Kérem, szíveskedjen elektronikus formában, tételesen megküldeni részemre az 1. pontban foglalt kötelezettségvállalások alapján teljesített vagy kötelezettségvállalásba vett kiadások összegét (a munkabéreket, megbízási és vállalkozási díjakat is ideértve), megjelölve külön azokat, amelyek már kifizetésre kerültek a jelen közérdekű adatigénylés teljesítéséig.  

A megküldött válasz szerint a szórólapok nyomdai költsége 558.800.- Ft-ba került az adófizetőknek, de azt nem tudhatják meg az érdeklődők, hogy a terjesztésért mennyit fizettek.

A Városgazda mellékelte a megjelent cikkeket (itt, itt és itt), de nem nyilatkozott azok költségéről sem. Nem tudhatják meg egyelőre azt sem az emberek, hogy a botrányos óriásplakátok gyártatása és kihelyezése mennyi adóforintunkba kerül.

Az adatigénylést előterjesztő lakó ezekre is rákérdezett válaszlevelében.