Miután egy betelefonáló a Klubrádióban, Bolgár György műsorában a Flór Ferenc utcai beruházásról beszélt, Petrovai László alpolgármester azonnal betelefonált a műsorba, és gyorsan kamuzott egy nagyot.

A hanganyagot 2020. augusztus 12-én tették közzé számos Facebook-oldalon. Petrovai ismét arra a levélre hivatkozva alapozza meg a környezetromboló betonozást, amit a lakók öt éve írtak az akkori polgármesternek, Ughy Attilának. Az állítás valóságtartalmáról itt írtunk részletesebben.

Petrovai már a 2020. február 27-én megtartott testületi ülés vitájában – amikor egyebek mellett a Flór Ferenc utca betonozásáról is döntöttek – sem mondott igazat (38. oldal) . Ott ugyanis azt állította, hogy az ő kezdeményezésére összehívott lakossági fórumon ismertetik majd a tervet, amelyet már napokkal korábban közzétettek.

Szabályos lakossági fórum összehívására sosem került sor.  Ilyet csak az önkormányzat szmsz-ében meghatározott módon hívhat össze a polgármester, ennek külön szabályai vannak. Például előtte 15 nappal értesíteni kell a képviselő-testületet, és jegyzőkönyv is készül róla. A fórumot a polgármester hívja össze, és a lakosság érintett részét arról hivatalosan kell értesíteni. Ezt nem a polgármester hívta össze, a képviselő-testületet nem értesítették 15 nappal előtte, jegyzőkönyv nem készült, és a lakókat sem értesítette senki. Aki a Facebookon látta Nagy Károly bejegyzését, az tudhatott róla. De nem is terveztek sok emberrel, hiszen a Brassó Utcai Általános Iskola egyik kis tantermébe invitálták a lakókat. Korábban a nagy ebédlőtermet használták erre a célra.

A tervet ráadásul soha nem tették közzé, ehelyett Nagy Károly képviselő tett közzé a Google Drive-on néhány helyszínrajzot. Egészen pontosan ezeket: helyszínrajz 1, helyszínrajz 2, helyszínrajz 3, helyszínrajz 4, helyszínrajz 5. helyszínrajz 6. A Google Drive-on közzétett helyszínrajzok semmiképpen sem tekinthetők hivatalos közzétételnek, ráadásul a helyszínrajzok távolról sem azonosak az elkészült építési tervvel.

Petrovai azt is állítja, hogy a tervet a beérkezésüket követően azonnal közzétették. A fájlok neveiből is látszódik, hogy több mint 20 nappal korábban készültek a helyszínrajzok, mint ahogy azokat közzétették.

A vitában azt mondta, hogy ha a lakosság úgy dönt, hogy nem támogatja a pályázatot, akkor mérlegelik majd, hogy beadják-e. Ehhez képest arról döntött 2020. február 27-én, nyolc nappal a lakossági fórum előtt az önkormányzat, hogy a pályázatot benyújtják, és ezt mérlegelés nélkül meg is tették. A lakosság véleményét csak jóval később kérték ki, amikor már az építési engedélyezési eljárás már másfél hónapja megindult. A közvetlenül érintett lakók csaknem 90 %-a utasította el a pályázatot, a beruházást mégis meg kívánják valósítani.