Ugyan a közfeladatok ellátására a polgármester szerint nincs elegendő pénz, mégis találtak a kasszában eddig 11.795.760.- forint közpénzt arra, hogy a lakók tiltakozása ellenére megterveztessék az erdőmenti Flór Ferenc utca betonozását.

A közérdekű adatigénylés során megszerzett iratok szerint az önkormányzat talán mégsincs akkora bajban, mint ahogy azt kommunikálja. Legalábbis erről tanúskodik, hogy csaknem tizenkétmillió forintot költöttek eddig egy olyan projektre, amelynek a lakossági elutasítottsága kiemelkedően magas.

Az önkormányzat ráadásul nem maga terveztette meg az útépítést, hanem a Városrehabilitáció18 Zrt-től vásárolja meg azokat. Ez azt is jelenti, hogy az önkormányzatnak eleve több pénzt kell kifizetni a tervezésért, ezért ún. “közreműködői díjat” is fizet a vásárlás során, a mi pénzünkből.

Ráadásul a tervezőcéget bármilyen eljárás során ki lehet választani, hiszen csak az önkormányzatot kötik a szigorú beszerzési és közbeszerzési szabályok.

Arról kérésünk ellenére sem kaptunk egyelőre adatokat, hogy a lakosság meggyőzésére mennyi pénzt fordítottak eddig. Márpedig színes-szagos kiadványokkal, szórólapokkal próbálják elhitetni, hogy a fák kivágása csak jó a kerületi lakosoknak. Értük teszik.

Öt évvel ezelőtt ugyanezen utcára 1.511.300.- forintot fizetett ki az önkormányzat aszfaltos út tervezésére. Igen, kb. nyolcszor kevesebbet…